Odličen in hiter pirin kruh

Pirin kruh

Slika je simbolična.

Enostaven kruh, ki ga ni potrebno vzhajati ali mesiti. Uspeh je zagotovljen!

0,5 kg pirine moke

1 vrečka suhega kvasa

1 čajna žlička soli

o,5 l vode

1 jedilna žlica olivnega olja

maslo/olje za pekač

Testa ni potrebno mesiti.

V posodi zmešamo vse sestavine, pekač namastimo in vanj položimo testo in postavimo v hladno (!) pečico. Vse skupaj pečemo približno 1 uro na 200 stopinj Celzija. Ko je kruh pečen doni votlo in odstopi od sten pekača.

Pa dober tek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s