Odličen in hiter pirin kruh

Pirin kruh

Slika je simbolična.

Enostaven kruh, ki ga ni potrebno vzhajati ali mesiti. Uspeh je zagotovljen!

0,5 kg pirine moke

1 vrečka suhega kvasa

1 čajna žlička soli

o,5 l vode

1 jedilna žlica olivnega olja

maslo/olje za pekač

Testa ni potrebno mesiti.

V posodi zmešamo vse sestavine, pekač namastimo in vanj položimo testo in postavimo v hladno (!) pečico. Vse skupaj pečemo približno 1 uro na 200 stopinj Celzija. Ko je kruh pečen doni votlo in odstopi od sten pekača.

Pa dober tek!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s